I april 2023 tok familien vår det store spranget fra Nederland til Norge. Min mann og jeg forelsket oss i den norske naturen allerede i 20-årene – i roen, skogen og fjellene. Etter mange ferier med camping og slalåm, fikk vi muligheten til å gjøre drømmen til virkelighet da mannen min fikk jobb her. Nå går barna på skole her, og vi føler oss hjemme.
Selv om jeg har jobbet som lærer i videregående skole i over 20 år, har baking og matlaging alltid vært min store lidenskap. I studietiden jobbet jeg i 7–8 år på ulike restauranter og med catering i Amsterdam. Kjærligheten til å skape gode smaker har fulgt meg hele livet, selv om karriereveien først gikk mot undervisning. Vår delvis italienske familie lagde også mye mat og bakte hjemme! Focacciaen vår står også på menyen her!
Her i Hurdal har jeg endelig fått plassen jeg drømte om: en stor hage, drivhus og frukttrær. Gleden ved å bruke ferske råvarer er drivkraften min. Jeg begynte å bake surdeigsbrød, kaker og paier i så stor skala at mannen min til slutt sa: "Du må finne andre som kan spise dette, jeg klarer ikke å holde følge!"
Slik ble ideen født. Jeg ville dele gleden av ferskt, hjemmelaget brød med naboer og sambygdinger. Etter mye planlegging åpner Hurdal Hjemmebakeri offisielt 1. april 2025.
Vi har bygget et eget, separat kjøkken som er godkjent av Mattilsynet, slik at du kan være trygg på kvaliteten. Min drøm er å forsyne folk med bakevarer laget fra bunnen av – med tid, kjærlighet og gode råvarer. Alle produktene er håndlaget. For eksempel har vi ikke en stor deigmaskin; vi elter hvert brød selv. Vi kjevler ut all deigen selv med kjevle – virkelig håndlaget med omhu og kjærlighet. Ingen masseproduksjon, og vi bruker ærlige produkter, som mel fra Kvelde Mølle, Norsk Urkorn, Sigdal Mølle og Regal Läntmannen, og økologiske egg fra Braak Gård i Hønefoss.
Velkommen som kunde!
Hilsen, Lara